Van de voorzitter – 11 maart

11 maart 2024

Van het bestuur

Two down, one to go! A.s. zaterdag nu de laatste kans op handhaving in de Hoofdklasse.

Zaterdag 16 maart tegen KVS in Scheveningen. Ik zou zeggen, komt allen en moedig ons eerste aan!

Kampioenen
Bijna alle teams van Sporting Delta van jong tot oud hebben zich staande gehouden in de zaalcompetitie. Heel knap gedaan! Daarnaast ook een aantal mooie kampioenschappen
• Sporting Delta E1
• Sporting Delta D1
• Sporting Delta C2
• Sporting Delta 4, 5 en 7
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Carnaval
Direct na de wedstrijd van Sporting Delta 1 begon dit feest. Al heel snel ontstond de situatie dat we boven het aantal toegestane bezoekers zaten. Dat zou een onveilige situatie betekenen voor iedereen in de accommodatie. Het was bovendien ook allerlei niet-leden gelukt binnen te komen. De enige beslissing die we konden nemen is deuren sluiten en niemand meer binnenlaten.
Het doet dan heel veel pijn als je ook tegen eigen leden moet zeggen dat niemand meer naar binnen kan. Ondertussen ontstond op het parkeerterrein een bijzondere situatie van mogelijk meer dan 200 jongeren, veelal niet-leden, die op ons feest afgekomen waren en niet weg wilden. Er hing een schimmige sfeer inclusief het afsteken van (zwaar) vuurwerk. Toen is ook het hek afgesloten door de aanwezige beveiliging. Mondjesmaat hebben we gelukkig een aantal eigen leden binnen kunnen laten. Echter, ook via andere ‘ingangen’ werd geprobeerd het terrein op te komen (over de sloot bij de Dubbelsteijnlaan, via TCD, via Pro-Patria). Uiteindelijk is de politie ingeschakeld. Zij hebben de menigte uiteindelijk in beweging gekregen. Enkele pogingen daarna zijn nog door de politie verijdeld.

Binnen schijnt het feest geslaagd te zijn, naar wat ik heb gehoord. Gelukkig hebben we de zaak veilig kunnen houden, maar wat er buiten is gebeurd hoop ik persoonlijk nooit meer mee te maken! En dat zal ook gelden voor Roland en Wesley, die ook bijna de gehele avond buiten bezig zijn geweest.

Het geld ligt op straat
Zoals welllicht bekend is de bestemming van het ingeleverde statiegeld, sparen voor de aanschaf van buitenmeubilair. Er staan in de accommodatie verschillende containers waar je je lege fles of blik in kan werpen. Vanaf juni 2023 heeft dat tot nu toe € 700 opgeleverd. Dat zijn 4667 blikjes of flesjes. Best veel. Maar toch zien we nog in veel gewone vuilnisbakken blikjes en flesjes. Is gewoon zonde, want het is toch een kleine moeite je blikje of flesje in de juiste container te gooien.

Belangrijke data
9 mei Koppelschiettoernooi
29 mei Schoolkorfbal
11-14 juni Avondvierdaagse

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven we samen waarde en betekenis!

11 maart 2024

Van het bestuur