Sporting Delta gedegradeerd

17 maart 2024

Korfbal & competitie

Zaterdag speelde Sporting Delta voor de laatste kans om ook volgend jaar in de hoofdklasse te spelen.

In een regelrecht duel met concurrent KVS/Groeneveld Keukens moest er met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden.

Sporting Delta speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van oud-trainer Jan Bongers. Die band gaf helaas niet de kracht om de overwinning binnen te slepen.

Na een 6-5 ruststand werd het uiteindelijk 18-10. Door dit resultaat degradeert Sporting Delta naar de Overgangsklasse en blijft KVS in de hoofdklasse.

De spirit zat er in de eerste helft echt wel in. Vededigend prima op orde. Scorend vermogen was wederom niet op peil. Te veel spelers gaven niet thuis.

Met een seizoensgemiddelde onder de 20 doelpunten (18.2) zal daar de focus op moeten.

Trainer Niels Mastijn zal een ander afscheid voor ogen hebben gehad. Vorig jaar vierden we nog de promotie. Nu 1 jaar later staan we weer in de Overgangsklasse. Misschien is dat ook wel het niveau wat het beste bij Delta past??

En natuurlijk.. geplaagd door blessures aan het begin van het seizoen, zou het ongetwijfeld anders zijn gelopen. Maar daar kopen we nu niks voor.

De doelstelling van de club is al enige jaren om van Sporting Delta een stabiele hoofdklasse te maken. Daar ligt nu een taak voor Mastijns opvolger, Yannick Wauters.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een feestje vieren.

17 maart 2024

Korfbal & competitie