Afscheid met een kampioenschap?

27 mei 2024

Korfbal & competitie

Zaterdag speelt Sporting Delta voor de laatste keer voor eigen publiek dit seizoen.

Dat betekent dat onze trainers Niels Mastijn en Francy Crielaars na vier seizoenen hun laatste wedstrijd zullen coachen aan de Gravensingel. Ze begonnen in seizoen 2020/2021 aan een missie. Sporting Delta moest een stabiele hoofdklasser worden.
Niels was bij DeetosSnel op een zijspoor gezet. John Poots aarzelde niet en haalde Niels naar Delta. Niels had bij DeetosSnel Francy leren kennen en schakelde ook snel door haar als assistent mee te nemen naar Sporting Delta. Een combinatie die daarvoor nog niet bestond, maar o zo prettig voelde. De chemie tussen de twee coaches was en is duidelijk aanwezig. Francy was een jaar eerder ook haar eigen fysiopraktijk begonnen met Laurens Tijhuis, dus een Sporting Delta lijntje was er wel, maar niet een hele dikke. Mastijn was op zijn beurt een directe collega van Jeroen Tijhuis. Ook daar zat een lijntje naar onze club.

Al snel brak corona uit, de trainers snakten naar een volle Deltahal, want dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Hun geduld werd op de proef gesteld, want die volle hal duurde nog twee jaar. Met als hoogtepunt de zaalpromotie in seizoen 2022/2023 naar de hoofdklasse. Francy kreeg een roze rok van de selectie, een weddenschap werd ingelost. Helaas was het verblijf in de Hoofdklasse maar voor één seizoen. Dan hebben we het ook meteen over hun sportieve dieptepunt bij de club.
Francy was veel meer dan assistent. Ze assisteerde ook nog bij Patrick van der Lijke, destijds coach van Sporting Delta 2. Ze vierde vorig seizoen het kampioenschap mee van Delta 2 en was lange tijd ook de medische staf. Die kreeg pas in hun 4e jaar vorm in de persoon van Ramon Bakker.

Als Sporting Delta zaterdag wint van KV Tilburg, dan is het kampioen en zullen de trainers weer een sportief hoogtepunt meemaken aan de Gravensingel. Laat het gebeuren zou ik zeggen.
Zoals bekend maakt Niels een mooie stap richting HKC/Creon Kozijnen. Francy neemt een sabbatical, maar wie weet is ze alweer eerder op de velden te zien.
De club zal zaterdag stilstaan bij hun afscheid. Dus supporters blijf nog even staan!

Bij de spelers zullen we ook een bekend gezicht gaan missen. Pascal Meerkerk heeft aangegeven lager te willen gaan spelen. De goaltjesdief en topscoorder van de club zal node gemist gaan worden. Pascal heeft zijn keuze gemaakt en die zullen we moeten accepteren en respecteren. Pascal heeft ons mooie en vooral vele goals gegeven. Op belangrijke momenten sleepte hij zijn team er doorheen. Hij stond er als het moest! Coaches van de tegenstander analyseerden zijn bewegingen. Als je Pascal lamlegt, kan Delta niet zo veel meer. Dat is bijvoorbeeld uit tegen KVS wel gebleken. Ook van Pascal zal afscheid genomen worden, maar niet voordat hij zaterdag wellicht nog een paar heerlijke goals maakt.

Supporters, hopelijk kunnen we zaterdag een feestje vieren. Kom in ieder geval de spelers nog een keer aanmoedigen en zwaai Pascal, Niels en Francy mee uit.

Edwin


27 mei 2024

Korfbal & competitie