Van de voorzitter – 18 maart

18 maart 2024

Van het bestuur

Three down en de laatste, misschien wel de belangrijkste, verloren. We speelden niet best zaterdag en lieten ons op vele fronten overdonderen door KVS in Scheveningen. Niet op verdedigend gebied, want dat doen we het gehele seizoen uitstekend. Op basis van dat saldo zouden we als derde in de poule zijn geëindigd. Aanvallend schieten we ‘geen deuk in een pakje boter’ om het maar eens populair te zeggen. Op basis van een, zoals Edwin in zijn analyse al terecht opmerkt, gemiddelde van 18,2 doelpunten per wedstrijd, eindigen we uitgetekend op de laatste plaats. Van keer op keer mislukte aanvallen word je op een gegeven moment moedeloos en houdt het bij de verdediging ook een keer op. Je mag er daarom vanuit gaan dat de speelsters en spelers zelf het hardste balen van dit resultaat.

Men zegt altijd dat de aanval de beste verdediging is. Laten we daar met het oog op de aanstaande veldcompetitie vanuit gaan. Kin omhoog, borst vooruit en knallen voor jezelf, voor je team en voor Sporting Delta, want dat zijn we met elkaar!

Recreanten
Al een aantal keren probeer ik in mijn stukjes mensen en commissies die binnen Sporting Delta met van alles bezig zijn onder de aandacht te brengen.
Zo stond er afgelopen week een heel leuk stuk van Geoffrey Versluis in de webbrief en op de website over de recreanten. Inmiddels een groep van 25 enthousiaste sporters die wekelijks de krachten meten in ons mooie korfbalspel.
Nu is er a.s. woensdag 20 maart een onderling recreantentoernooi. Echt leuk om te komen kijken en na afloop deel te nemen aan de derde helft.
Een jaar geleden is het idee om een recreantengroep te starten ontstaan en heeft Geoffrey dit opgepakt als drijvende kracht en trainer. Hulde!

Schrijf gewoon wat
Het zou best leuk zijn als meer mensen af en toe eens wat schrijven over wat ze mee maken binnen Sporting Delta. Of wat hen drijft om te korfballen, training te geven, te coachen, in een commissie te zitten, enz. Het brengt anderen misschien op ideeën, meer mensen komen erachter wat er zoal binnen Sporting Delta gebeurt. Wie bij het spits af?

Ledenenquête
De ledenenquête is inmiddels gesloten. De eerste resultaten worden geanalyseerd en ook vergeleken met de eerste enquête vorig jaar. Vanaf volgende week zal ik de resultaten net als vorig jaar delen.

Belangrijke data
13 en 14 april het kleine kamp. Wie wil dat nu niet: overnachten in onze eigen hal en ondertussen schitteren op de Olympische Spelen. De voorbereidingen zijn in volle gang en vergis je niet, dat zijn er heel wat en het vraagt de nodige inspanning en creativiteit van de kampcommissieleden. Je ziet ze op dit moment regelmatig in de kantine bouwen.

9 mei Koppelschiettoernooi
29 mei Schoolkorfbal
11-14 juni Avondvierdaagse

Peter Bouman

Sporting Delta dat ben jij en daarom geven we samen waarde en betekenis!

18 maart 2024

Van het bestuur